Versenyfelhívás

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium ismét meghirdeti a 2024. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt,

20. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny – Kovács Győző szellemében

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül.

A versenyzők a következő nyolc kategóriában küldhetnek be pályaműveket:

1. Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás.)

2. Játékprogramok. (A versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek.)

3. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)*

4. Számítógépes grafika*  (kép, portré, karikatúra, stb…)

5. Animáció  (Számítógéppel előállított animáció.)

6. Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok, stb...)

Nevezési feltételek: A versenyen bárki részt vehet, (általános és középiskolás diákok, egyetemisták,) aki a döntő induló napjáig, azaz, 2024. március 21-ig a 20. életévét még nem töltötte be. A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet. A nevezés a verseny honlapján a https://neumannverseny.hu címen elérhető on-line felületen történik. A nevezésnek a pályamunkát bemutató max. 10 perces videót is tartalmaznia kell! Nevezési határidő: 2024. február 26. A nevezés előtt a pontos feltételek megismerése céljából olvassa el a Versenyszabályzatot!

A verseny kétfordulós. Az első forduló az előzsűri, a második forduló a döntő.

A verseny első fordulója. A beérkezett pályázatokat a rendezők előzsűrizik. Az magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatika tanárok, szakemberek alkotják. A zsűrizés nyilvános. Az előzsűri 2024. március 4 - ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek. A döntőbe jutott versenyzők maximális száma 80 fő.

A döntő. A 2024. március 21-22. között az Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A pályázóknak (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező szállást biztosít, nevezési díj nincs. A pályázók itt mutatják be személyesen pályamunkáikat. A verseny döntője, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók (kategóriájuk 1-3 helyezettjei biztosan) a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

A versenyt a vírushelyzettől függően, szükség esetén online is megszervezzük!

A versennyel kapcsolatos további információkat a

neumann.ibela@gmail.com e-mail címre írt levélben, illetve

https://ibela.hu/neumann honlapról lehet megkapni.

A nevezés határideje: 2024. február 26. (24h).

A vajdasági és erdélyi elődöntők időpontjait a helyi szervezők határozzák meg.

Az időpontok változtatási jogát fenntartjuk!

 

Szekszárd, 2023. október 12.

         Szalay Imre                                                                                            Dr Zsakó László                                                  Hajós Éva

  ügyvezető igazgató, NJSzT                                                                           zsűri elnök                                              a gimnázium igazgatója